»

Najczęściej kupowane
Nie przegap żadnego kuponu zniżkowego!
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

W czym mogę Ci pomóc?

W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.

Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.

@wyślij email

Alicja Nolas
właściciel
Jarmarku Natury

Alicja Nolas

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Makarony Sojowe

Makaron Sojowy jest dobrą alternatywą dla pszennego, ze względu na większą zawartość białka, jest też niskokaloryczną wersją tradycyjnego makaronu. Dodatkowo nie zawiera glutenu i jest bezpieczny dla alergików

Właściwości makaronu sojowego

Makaron sojowy produkuje się z ze skrobi z zielonej fasoli mung albo ziemniaczanej z dodatkiem mąki grochowej i kukurydzianej. Surowy makaron sojowy jest łamliwy i nieprzezroczysty. Dopiero po zalaniu wrzątkiem staje się napęczniały i przezroczysty. Są takie rodzaje makaronu, który wystarczy zalać tylko wrzątkiem, aby był gotowy do jedzenia, inne natomiast trzeba gotować od 3 do 5 minut. Nadaje się również do smażenia, staje się wtedy chrupki i zyskuje ciekawy wygląd, ale też, dodatkowe kalorie.  Makaron sojowy nie zawiera wiele tłuszczu. Idealny jest dla osób na diecie bezglutenowej i cukrzyków, ponieważ ma niski indeks glikemiczny.

Z czy podawać makaron sojowy

Makaron sojowy bardzo popularny jest w kuchni chińskiej, japońskiej, koreańskiej oraz tajskiej. Nadaje się do gotowania i smażenia, do jedzenia na zimno w sałatce, a także na gorąco np. z woka. Używany jest najczęściej do potraw dietetycznych, lekkich i sezonowych. Doskonale uzupełnia dania mięsne, z owocami morza, zupy oraz potrawy z warzywami.

Makaron sojowy jest bardzo delikatny w smaku i zapachu. Rewelacyjnie nadaje się do dań orientalnych, orzeźwiających w smaku oraz innych kombinacji. Ciekawie smakuje w sałatce ze świeżym ogórkiem i kukurydzą. Doskonale pasuje do zupy z mleczkiem kokosowym, kurczakiem, curry, chilli i kolendrą.

Zdrowy i dietetyczny makaron sojowy

Makaron sojowy BIO, który dostępny jest w naszej ofercie, poza tym, że jest bogatym źródłem węglowodanów zawiera również witaminy B1, B6, PP, kwas foliowy, żelazo, magnez oraz cynk. Polecamy też Makaron Sojowy z Czarnej Soi BIO i Makaron Sojowy z Zielonej Soi BIO. Jesteśmy przekonani, że takie makarony urozmaicą Twoje dania. Polecamy wegetarianom i weganom. Z uwagi na to, że wykonanie domowego makaronu jest bardzo czasochłonne, popularne są te, dostępne w sklepach ze zdrową żywnością. Zapraszamy do Jarmarku Natury.

Wybieraj spośród 2,5 tys. produktów od niemal 200 producentów, w tym:

Bezgluten Schar Sylveco EkoBlik Olvita Provena Amylon BioPlanet Alce Nero Bio Babalscy Natumi Herbapol Intenson

do góry

JarmarkNatury.pl - Dziękuję za zainteresowanie ofertą mojego sklepu! Alicja

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl