Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Bezglutenowe Makarony Ryżowe
Bezglutenowy Makaron Ryżowy powstaje z ryżu białego oraz brązowego, a dokładnie z mąki ryżowej. Oczywiście nie jest to jedyny składnik. Drugim i ostatnim jest woda. Tak to powinno wyglądać w najczystszej postaci. Oczywiście na rynku można kupić makaron ryżowy z dodatkami takimi jak imbir, dynia, mąka kukurydziana i inne. Makaron ryżowy nie zawiera glutenu ani cholesterolu. Najczęściej dostępny jest w postaci cienkich nitek, ale dostaniemy również szerokie wstążki i rurki. Makaron ryżowy zazwyczaj jest półprzezroczysty, z lekkim białym zabarwieniem. Jest to tradycyjny produkt kuchni chińskiej a także wietnamskiej. Jest lekkostrawny i mówi się o nim, że jest „makaronem długiego życia”.
Bezglutenowy Makaron Ryżowy i jego właściwości
Bezglutenowy Makaron Ryżowy dobrze jest mieć zawsze w kuchni, należy do błyskawicznych dodatków. Ma bardzo delikatny smak, ale jego zdolność do wchłaniania zapachów i smaków jest wprost niesamowita. Rewelacyjnie pasuje do warzyw, ryb, grzybów oraz sosów.
Ekspresowy w przygotowaniu jest makaron, którego nie trzeba gotować. Wystarczy go tylko zalać wrzątkiem i poczekać aż zmięknie.
Bezglutenowy Makaron Ryżowy jest źródłem aminokwasów i minerałów, są tu m.in.: żelazo, potas i magnez. Bardzo dobrze smakuje z krewetkami, kurczakiem czy z tuńczykiem. Równie dobrze z warzywami i grzybami mun. W naszym sklepie internetowym dostaniesz Makaron z Ryżu Brązowego z Dynią i Imbirem BIO. Podczas gotowania zachowuje swój kształt. Ma ciemniejsze zabarwienie jak makaron z ryżu białego. Dobrze smakuje w zupie, połączony ze smażonymi mięsami oraz ze świeżymi warzywami.
Z czym połączyć bezglutenowy makaron ryżowy?
Bezglutenowy Makaron Ryżowy jest delikatny w smaku i bardzo dobrze przejmuje smaki. Doskonale smakuje z tym, co kuchnia Azjatycka lubi najbardziej: imbirem, sosem sojowym i chilli. Jeśli nie lubisz egzotycznych smaków możesz je zastąpić czosnkiem zwykłym lub niedźwiedzim albo z cebulą. Miód, pieprz, cytryna i limonka również mogą sprawić, że stworzysz przepyszne danie.
Sklep Jarmark Natury oferuje makarony ryżowe oraz makarony ryżowo-kukurydziane. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i wybrania czegoś dla siebie i swojej rodziny.