Ekologiczne Makarony Bio
Ekologiczne makarony BIO wzbogacą dietę każdej rodziny. Makarony są podstawą nie tylko kuchni włoskiej, ale również składnikiem zapiekanek, sałatek i sosów. Z makaronem BIO ugotujesz pyszny obiad oraz zrobisz pożywny posiłek, który z apetytem zjesz w pracy i dasz dzieciom do szkoły. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu internetowego, w którym polecamy starannie wyselekcjonowane Makarony Bio:
• makaron orkiszowy,
• makaron sojowy,
• makaron ryżowy,
• makaron gryczany,
• oraz makaron z semoliny.
Ekologiczne Makarony Bio naturalne i bez konserwantów
Ekologiczne Makarony Bio to tylko makarony z naturalnych, ekologicznych składników i bez konserwantów. Makarony mają dużą zawartość białka, błonnika, żelaza i nasyconych kwasów tłuszczowych. Pozytywnie wpływają na problemy skórne i niestrawność. Można je podawać z kurczakiem, owocami morza i warzywami oraz stosować jako dodatek do zup i sosów.
Co to właściwie oznacza, że makaron jest BIO? BIO oznacza, że makaron jest naturalny i organiczny oraz produkowany beż użycia nawozów sztucznych, pestycydów, antybiotyków, glutaminianów albo barwników.
Ekologiczne Makarony Bio dla chorych na celiakię i nie tolerujących glutenu
Ekologiczne Makarony Bio sprawdzą się u osób, które muszą stosować specjalną dietę. Jeśli jesteś chory na celiakię lub nie tolerujesz glutenu, złym wyborem będą makarony pszenne, żytnie, jęczmienne oraz owsiane, zdecydowanie lepszym wyborem będą makarony bezglutenowe kukurydziane. Przy nadkwaśności i zgadze odpowiednim wyborem są makarony jaglane i gryczane, ponieważ zboża te nie zakwaszają organizmu.
Ekologiczne Makarony Bio z różnymi dodatkami
Ekologiczne Makarony Bio mają unikalny smak, dlatego warto spróbować wszystkich, aby wybrać te, które nam najlepiej odpowiadają. Makaron ryżowy z ryżu brązowego z dynią i imbirem to doskonałe źródło lekkostrawnych węglowodanów, idealny składnik w diecie sportowca. Makaron orkiszowy z Kurkumą Nitki Złociste zawiera błonnik, białko pokarmowe, żelazo, miedź, cynk i selen. Orkisz, z którego jest zrobiony usuwa toksyny, poprawia jakość krwi oraz pomaga przy zmęczeniu i spadku energii. Ma również właściwości przeciwzapalne i antyalergiczne, zapobiega powstawaniu kamicy żółciowej i zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę.
Ekologiczne Makarony Bio sprawią, że Twoje posiłki będą zdrowsze, smaczne i zróżnicowane. Zapraszamy do naszego sklepu Jarmark Natury.