Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
3,00 zł
Zamienniki Cukru, Naturalne Substancje Słodzące
Zamienniki cukru dla cukrzyków w Jarmarku Natury. W naszej ofercie znajdziesz zdrowsze zamienniki zwykłego cukru i substancje słodzące które mogą spożywać diabetycy, między innymi cukier kokosowy, cukier trzcinowy, ksylitol, tagatozę, stewię oraz różne rodzaje syropów do słodzenia. Zamienniki cukru są doskonałym dodatkiem do dań, deserów czy ciast. Mogą posłużyć również do słodzenia kawy czy herbaty. Wybierz zdrowszą alternatywę cukru białego. Głównymi cechami charakteryzującymi takie substancje słodzące jest przede wszystkim to, że mają dużo niższy indeks glikemiczny dzięki czemu mogą być używane przez cukrzyków. Dodatkowo nie psują zębów jak zwykły cukier, dlatego są zdrowsze i można je podawać nawet dzieciom. Zamienniki cukru zawierają dużo mniej kalorii niż tradycyjny cukier dzięki czemu nie zwiększamy masy ciała. Substancje słodzące stosowane zamiast cukru białego często mają swój charakterystyczny smak i mogą być dzięki temu dodatkowo wykorzystywane w kuchni jako inspiracja do eksperymentów kulinarnych. Często też zawierają wiele cennych substancji odżywczych, mikro i makroelementów oraz witamin, więc ich używanie powinno być jeszcze bardziej kuszące. W cukrze kokosowym znajdziemy witaminy z grupy B, witaminę C oraz magnez, potas, sód, żelazo czy cynk. Cukier kokosowy jest cukrem nierafinowanym. Cukier kokosowy posiada delikatny karmelowo – kokosowy smak. Cukier trzcinowy obok cukru kokosowego jest jedną z najpopularniejszych substancji do słodzenia. Można w nim znaleźć liczne minerały i witaminy. Zawiera żelazo, wapń, fosfor, magnez czy potas który jest ważnym elementem w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. W smaku jest delikatniejszy niż cukier biały. W związku z jego pochodzeniem i tym, że zawiera w sobie melasę ma działanie łagodzące bóle głowy. Ksylitol jako substancja słodząca o bardzo niskim indeksie glikemicznym jest idealnym rozwiązaniem jako zamiennik cukru dla cukrzyków. Ponad to jest uznawana za środek zapobiegający powstawaniu próchnicy zębów. Sklep ze zdrową żywnością jest dumny z tego że może zaoferować Państwu w jednym miejscu tyle różnych smakowitości kojarzonych dotąd z egzotyką i trudnych do zdobycia.