
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Ekologiczna Kasza BIO
Tylko starannie wyselekcjonowane rodzaje kaszy: kasza bulgur, kasza niepalona, kasza gryczana, kasza jaglana, kasza jęczmienna, kaszka kukurydzana i kasza orkiszowa. Kasza jest bogata w m.in. magnez, potas, fosfor, cynk, żelazo oraz witaminy z grupy B i witaminę E. Kasza włączona na stałe do diety pozwala uregulować pracę jelit dzięki dużej zawartości błonnika. Pomaga także walczyć z nadwagą, dodatkowo błonnik pochłania nadmiar cholesterolu i tłuszczów. Kasza zawiera również rutynę, która wzmacnia naczynia krwionośne. Wybierz swoją ulubioną ekologiczną kaszę z certyfikowanego źródła. Wszystko czego potrzebujesz do przygotowania zdrowego obiadu. Ekologiczna kasza gryczana wytwarzana jest z obłuszczonego ziarna gryki i jest jedną z najbardziej odżywczych kasz. Powszechnie stosowana jest jako dodatek do zup, pasztetów i past do smarowania chleba. Jest także stosowana w połączeniu z warzywami jako samodzielne danie. Świetnie nadaje się do pysznych zapiekanek warzywnych i jako nadzienie do pierogów. Ekologiczna kasza bulgur to kasza otrzymywana z gotowanych, suszonych i gniecionych ziaren pszenicy. To jeden z podstawowych składnik kuchni na bliskim wschodzie. Kasza bulgur doskonale sprawdza się jako dodatek do zapiekanek i jako farsz do pierogów. Kasza jęczmienna powstaje z pociętego pęczaku. Dzięki sortowaniu zostaje oddzielona od kaszy grubej. Kasza jęczmienna jest bogata w składniki odżywcze, jest doskonały źródłem skrobi, witamin i kwasu foliowego.