
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Chleb biały niskobiałkowy PKU bez laktozy 320g
Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.
Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)
Opis
Chleb biały niskobiałkowy PKU bez laktozy 320g
Chleb biały niskobiałkowy PKU bez laktozy 320g
Chleb biały niskobiałkowy PKU bez laktozy to miękki, klasyczny, biały chleb krojony o złocistej, delikatnej skórce. Chleb biały niskobiałkowy idealnie nadaje się na smakowite kanapki, tosty oraz inne przekąski jest bogaty w błonnik i składniki mineralne. Chleb prezentowany w ofercie to chleb biały, bez glutenu, produkt niskobiałkowy PKU, bez mleka, bez jaj, bez czekolady, bez soi.
Chleb biały niskobiałkowy PKU :
- chleb długo miękki i świeży
- chleb z wysoką zawartością błonnika
- chleb bez laktozy
Chleb biały niskobiałkowy PKU bez laktozy właściwości:
Spożywanie chleba i pieczywa obrosło niedawno szeregiem mitów i półprawd. Choć w ostatnich latach modna stała się zupełna rezygnacja z tradycyjnego pieczywa w diecie, nie należy zapominać, że pieczywo to wciąż jest nośnikiem wielu cennych substancji spożywczych oraz sporej ilości błonnika. Jako podstawowy element diety człowieka od starożytności ma ponadto wiele zalet, o których współcześnie zdajemy się zapominać. A jest ich wiele.
Chleb może na przykład zapobiegać chorobom serca. Jako źródło wielu składników odżywczych, takich jak: substancje mineralne (wapń, magnez, potas, fosfor, selen, mangan, cynk, żelazo), witaminy (szczególnie z grupy B i E), związki fenolowe, fitoestrogeny, może się przyczyniać do zmniejszenia ryzyka choroby wieńcowej. Oprócz tego jedzenie chleba ma dobry wpływ na jelita, gdyż zwiększa ilość dobrych bakterii dobrych bakterii. Te z kolei okrywają ścianki jelit człowieka i utrudniają dostęp do nich bakteriom wywołującym stany zapalne. Chleb to także podstawowe pożywienie dodające energii, ma wpływ na pamięć i koncentrację. Działa antydepresyjnie. Dzięki dużej zawartości błonnika poprawia metabolizm. Niektórzy przypisują mu nawet działanie antyrakowe. Zaś w stanach pooperacyjnych ma dobry wpływ na wrażliwy żołądek.
Oczywiście powyższe zalety chleba mają głównie wypieki dokonywane z odpowiednią starannością i w odpowiednich warunkach. Pieczywo "przemysłowe", przeznaczone choćby na handel w supermarketach, może ich nie posiadać. Dlatego do łask wracają wypieki z prywatnych piekarni a wśród osób nietolerujących laktozy, niemogących spożywać glutenu lub osób na diecie niskobiałkowej - zdrowe, wolne od problematycznych składników bochenki chleba niskobiałkowego i bezglutenowego, możlwe do nabycia w sklepach ze zdrową żywnością.
Dzięki prezentowanemu w ofercie chlebowi bezbiałkowemu PKU bez laktozy nie muszą państwo rezygnować z wspaniałego smaku zdrowego pieczywa. Chleb prezentowany w ofercie zachowuje w sobie wszystkie powyższe zalety tradycyjnego chleba, będąc jednocześnie bezpiecznym od substancji, które mogłyby szkodzić ze względu na zawartość niepożądanych w Państwa diecie składników. Sklep bezglutenowy niskobiałkowy Jarmark Natury zaprasza.
Chleb biały niskobiałkowy PKU bez laktozy zastosowanie:
Chleb jako pokarm towarzyszący niemalże od początku jego historii ma praktycznie nieskończoną liczbę zastosowań. Jedynym ograniczeniem jest tutaj Państwa wyobraźnia. Chleb biały niskobiałkowy PKU można stosować jako:
- baza dla kanapek
- dodatek do zup, kremów itp.
- tosty
- zupy w chlebie
- grzanki
Chleb biały niskobiałkowy PKU bez laktozy składniki:
woda, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa, olej rzepakowy, błonnik Psyllium, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa,hydroksypropylometyloceluloza; dekstroza, cukier, sól, drożdże, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy; aromat.
Chleb biały niskobiałkowy PKU bez laktozy wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: 1107kJ / 263kcal
- Tłuszcz: 6,5g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g
- Węglowodany: 47g
- w tym cukry: 5,1g
- Błonnik: 6,9g
- Białko: 0,5 g
- Sól: 1,6g
Fenyloalanina: 20mg w 100g produktu
Chleb biały niskobiałkowy PKU bez laktozy opakowanie: 320g
Okres przydatności do spożycia: 3 m-ce
