Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Babeczki niskobiałkowe PKU bezglutenowe ciasto w proszku 250g
Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.
Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)
Opis
Muffinki niskobiałkowe PKU bezglutenowe ciasto w proszku 250g
Muffinki niskobiałkowe PKU bezglutenowe ciasto w proszku 250g
Muffinki niskobiałkowe PKU w formie ciasta w proszku. Produkt bez glutenu, produkt niskobiałkowy PKU, bez mleka, bez czekolady, bez soi. Dobry zamiennik słodkiego deseru dla osób z dietą eliminującą gluten lub minimalizującą ilość spożywanego białka. Produkt z naturalnych, selekcjonowanych składników.
Muffinki niskobiałkowe PKU bezglutenowe ciasto w proszku właściwości:
Muffinki to bardzo popularne wypieki przede wszystkim w krajach anglosaskich, choć także w Polsce stanowią coraz częstszy widok jako słodki asortyment w kawiarniach i cukierniach. Ich historia sięga czasów wiktoriańskiej Anglii. Muffiny powstały jako element kuchni ludzi biednych (która to kuchnia często bywała źródłem pomysłowych, zdrowych i smakowitych potraw). Przygotowywano je z resztek pieczywa, ciast oraz kuchennych resztek masy na ciasto, które pozostawały po posiłkach ludzi bardziej zamożnych. Muffinki wypiekały służące u takich ludzi kucharki i bardzo często służyły one jako element diety służby. Do odpadków z pańskiego stołu wrzucano jeszcze ugotowane i zgniecione ziemniaki. Całość "biednego ciasta"mieszano i smażono z niej na tafli grube placki, które potem cięto na plastry. Pierwsze muffiny miały twardą, przypieczoną skórkę i miękki środek.
Szybko ich zalety pożywnych plastrów doceniły także wyższe warstwy społeczne i zaczęły stosować je tak, jak kojarzymy muffiny dzisiaj, jako przekąskę i deser do herbaty lub kawy podczas spotkań towarzyskich. Stały się one także jednym z produktów sprzedawanych na brytyjskich ulicach jako fast food. Charakterystycznych, ulicznych sprzedawców muffinów nazywano "muffin men". Tace z gotowymi plastrami muffinów nosili oni na głowach.
Współczesna babeczka muffinkowa jest jednak dziełem Amerykanów. Brytyjskie krążki słodkiego ciasta wyemigrowały do Nowego Swiata w XIX wieku i przeszły tam sporą przemianę. Amerykanie od początku nadali muffinowi formę babeczki, a każda z nich była pieczona w osobnej foremce. Zamiast drożdży do wypieku użyto proszku do pieczenia, a całość mocno osłodzono. Swoją formą każda babeczka przypomina osobne, małe ciasto. Popularność muffinów w USA osiągnęła taki stopień, że poszczególne stany zaczęły uznawać różne ich smaki za swoje oficjalne. Na przykład oficjalnym muffinem stanu Minnesota jest muffin jagodowy, w Massachusetts kukurydziany, w Nowym Jorku muffin jabłkowy.
Obecnie asortyment muffinów znacznie się powiększył i można je spotkać w niezliczonych odmianach, z nadzieniem, suszonymi owocami czy polewą. Prezentowane w ofercie muffinki niskobiałkowe PKU bezglutenowe pozwalają Państwu na przygotowanie tego deseru we własnym, domowym piekarniku. Produkt jest bezpieczny dla osób nietolerujących glutenu lub osób na diecie niskobiałkowej. Sklep bezglutenowy Jarmark Natury zaprasza.
Muffinki niskobiałkowe PKU bezglutenowe zastosowanie:
Muffiny są zazwyczaj podawane jako forma deseru lub dodatek do kawy lub herbaty podczas towarzyskiego spotkania. Można także, tradycyjnie jak w krajach anglosaskich, spożywać muffiny do śniadania. Mogą być wtedy serwowane na zimno lub ciepło, z dżemem i masłem lub bez.
Muffinki niskobiałkowe PKU bezglutenowe ciasto w proszku 250g składniki:
skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar ,E 464; błonnik pokarmowy, proszek do pieczenia bezglutenowy /substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana/, aromat, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Muffinki niskobiałkowe PKU bezglutenowe ciasto w proszku wartość odżywcza w 100g:
Wartość odżywcza w 100 g produktu (po przyrządzeniu):
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1983 kJ /474 kcal
- Tłuszcz: 26 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
- Węglowodany: 57 g
- w tym cukry: 29 g
- Błonnik: 1,7 g
- Białko: 2 g
- Sól: 0,82 g
Fenyloalanina: 73 mg/ 100 g produktu po przyrządzeniu !!!!
Muffinki niskobiałkowe PKU bezglutenowe ciasto w proszku opakowanie: 250g
Opakowanie zawiera: 250 g mieszanki do przygotowania muffinsów, 16 papilotek.
Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy