Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Mąka Ryżowa Bezgluten 500g
Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.
Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)
Opis
Mąka Ryżowa Bezglutenowa Bezgluten 500g
Mąka ryżowa pozyskuje się ze zmielonych ziaren ryżu białego. To doskonały substytut mąki pszennej, powszechnie stosowany w kuchni japońskiej. Nie wywołuje uczuleń, ma niski indeks glikemiczny, jest lekkostrawna i ma mało kalorii. Mąka ryżowa może być z powodzeniem używana jako zamiennik mąki pszennej. Jest to produkt naturalnie bezglutenowy.
Mąka ryżowa ma charakterystyczny delikatnie słodkawy smak i zapach. Ze względu na słodki smak sprawdza się do wypieku ciast, chleba, naleśników, placuszków, pierogów oraz jako zagęstnik do sosów i zup. Nie zawiera naturalnie glutenu dlatego do ciast wyrabianych z jej użyciem należy dodać więcej jajek lub użyć ich zamienników takich jak: banany, nasiona lnu, nasiona chia lub tapioki. Bardzo dobre efekty uzyskuje się mieszając mąkę ryżową z ziemniaczaną i sojową.
Do czego najczęściej stosuje się mąkę ryżową?
- do ciast
- pierogów
- naleśników
- chleba
- słodkich placuszków ryżowych
- jako dodatek do zup i sosów
Bezglutenowa mąka ryżowa, bez skrobi pszennej, bez mleka, bez jaj, bez czekolady, bez soi.
Składnik: mąka ryżowa
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: 1550kJ /365kcal
- tłuszcz: 1,0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
- węglowodany: 81g
- w tym cukry: 0g
- błonnik pokarmowy: 0g
- białko: 8g
- sól: 0g
Masa netto: 500g
Okres przydatności do spożycia: 6 m-cy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.