Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Mąka Uniwersalna, Koncentrat Bezgluten 500g
Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.
Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)
Opis
Ektra Uniwersalny Koncentrat Mąki Bezglutenowej Bezgluten 500g
Mąka bezglutenowa, koncentrat ciasta na chleb bezglutenowy. Znacznie łatwiej i szybciej przyrządzisz pyszny bezglutenowy chlebek. Dzięki wygodnej mieszance masz wszystkie składniki w idealnych proporcjach. Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut. Mąka bezglutenowa, bez mleka, bez jaj, bez czekolady, bez soi.
Do czego stosuje się mąkę bezglutenową?
- do wypieków: chleba, ciast, naleśników.
Składniki: Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Wartość energetyczna w 100g produktu: 1548kJ / 365kcal
- tłuszcz: 2,2g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9g
- węglowodany: 86g
- w tym cukry: 5,9g
- białko: 0,6g
- sól: 0,13g
Masa netto: 500g
Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy
Sposób przygotowania:
Składniki: 500g Ekstra uniwersalny koncentrat mąki. Produkt bezglutenowy, 0,5 łyżeczki soli (5g), 0,5 łyżeczki cukru (8 g), 7g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20g)
Przygotowanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca sie piec w piekarniku bez termoobiegu.