Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 1kg
Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.
Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)
Opis
Mąka Bezglutenowa na Chleb i Bułki Bezgluten 1000g
Mąka Bezglutenowa na Chleb i Bułki. Bezglutenowy koncentrat mąki do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek i ciasteczek. Znacznie łatwiej i szybciej przyrządzisz pyszne bezglutenowe ciasto. Dzięki wygodnej mieszance masz wszystkie składniki w idealnych proporcjach. Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.
Do czego stosuje się mąkę bezglutenową koncentrat?
- do wypieków: chleba, bułek, drożdżówki.
Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: 1554kJ / 366kcal
- tłuszcz: 2,2g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9g
- węglowodany: 86g
- w tym cukry: 5,9g
- białko: 0,6g
- sól: 0,13g
Masa netto: 1000g
Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy
Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!
Sposób przygotowania:
Składniki: 500g Ekstra uniwersalny koncentrat mąki. Produkt bezglutenowy, 0,5 łyżeczki soli (5g), 0,5 łyżeczki cukru (8g), 7g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20g)
Przygotowanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca sie piec w piekarniku bez termoobiegu.