»

Nie przegap żadnego kuponu zniżkowego!
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

W czym mogę Ci pomóc?

W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.

Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.

@wyślij email

Jolanta Nolas


właściciel
Jarmarku Natury

Bezglutenowa mieszanka na chleb i pizze Bread Mix 1kg

Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 27,00 zł 27.00
ilość szt.

Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.

Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: Bezgluten
Kod produktu: F8FF-49952

Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)

Opis

Bezglutenowa mieszanka na chleb i pizze 1kg Mix For Bread

Bezglutenowa mieszanka na chleb i pizze idealnie nadaje się do wypieku zarówno chleba jak i pizzy dla osób nietolerujących glutenu. Wystarczy mieszanka Mix For Bread od Bezgluten, parę produktów i chleb lub pizza gotowy, bez dużych wysiłków.

Przepis na domowy chleb z mieszanki Mix For Bread:

Składniki:

500 g mieszanki Bread Mix BEZGLUTEN
1 i 1/3 łyżeczki soli (10 g)
1 łyżka cukru (15 g)
500 ml letniej wody
15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych
3 łyżki oleju + do posmarowania

Przygotwanie:

Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki (28 x 9 cm), wyrównać powierzchnię, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 45 min. Piekarnik nagrzać do 200°C z ułożonym na dnie naczyniem z wodą. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok. 50 min (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.
Chleb z automatu – piec na programie ok 3,5 h

Przepis na domową pizzę z bezglutenowej mieszanki:

Składniki:

250 g mieszanki Bread Mix BEZGLUTEN
¾ łyżeczki soli (5 g)
½ łyżki cukru (7 g)
200 ml letniej wody
10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych
2 łyżki oleju

Przygotowanie:

Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200°C (bez termoobiegu).

Składniki bezglutenowej mieszanki na chleb i pizze: skrobia kukurydziana, mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa 6%, mąka ryżowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik Psyllium 

Bezglutenowa mieszanka na chleb i pizze wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna: 1488 kJ/351 kcal

Tłuszcz: 0,9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g

Węglowodany: 82 g

tym cukry: <1,0 g

Błonnik: 3,5 g

Białko: 1,9 g

Sól: 0,058 g

 

Pytania? Zadzwoń 71 377 45 20

Produkty powiązane

 

Wybieraj spośród 2,5 tys. produktów od niemal 200 producentów, w tym:

Bezgluten Schar Sylveco EkoBlik Olvita Provena Amylon BioPlanet Alce Nero Bio Babalscy Natumi Herbapol Intenson

do góry

JarmarkNatury.pl - Dziękuję za zainteresowanie ofertą mojego sklepu! Alicja

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl