Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Mąka na Pierogi, Naleśniki, Makaron Bezgluten 500g
Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.
Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)
Opis
Ciasto naleśnikowo-makaronowo-pierogowe 500g
Mąka bezglutenowa na ciasto na pierogi, naleśniki i makaron. Doskonała mieszanka do przygotowania ciasta na pierogi, naleśniki i makaron. Mąka bezglutenowa bez mleka, bez jaj, bez czekolady, bez soi. Dzięki wygodnej mieszance masz wszystkie składniki w idealnych proporcjach. Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.
Do czego stosuje się mąkę?
- najczęściej używana do naleśników, pierogów i makaronu.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna w 100g produktu: 1509 kJ / 356 kcal
- Tłuszcz: 0,6g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
- Węglowodany: 82g
- w tym cukry: 5,9g
- Białko: 2,1g
- Sól: 1,3g
Masa netto: 500g
Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy
Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!
Sposób przygotowania:
PIEROGI
Składniki: 0,5 kg ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody /temperatura około 20°C/.
Wykonanie: Zamiennik jajka (20 g) zmiksować z woda (80 g), dodać do ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego (zamiast zamiennika jajka można dodać 2 jajka). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.