»

Najczęściej kupowane
Nie przegap żadnego kuponu zniżkowego!
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

W czym mogę Ci pomóc?

W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.

Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.

@wyślij email

Jolanta Nolas


właściciel
Jarmarku Natury

Mąka na Pierogi, Naleśniki, Makaron Bezgluten 500g

Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 14,40 zł 14.40
ilość szt.

Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.

Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: Bezgluten
Kod produktu: D186-99554

Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)

Opis

Ciasto naleśnikowo-makaronowo-pierogowe 500g

Mąka bezglutenowa na ciasto na pierogi, naleśniki i makaron. Doskonała mieszanka do przygotowania ciasta na pierogi, naleśniki i makaron. Mąka bezglutenowa bez mleka, bez jaj, bez czekolady, bez soi. Dzięki wygodnej mieszance masz wszystkie składniki w idealnych proporcjach. Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.

Do czego stosuje się mąkę?

  • najczęściej używana do naleśników, pierogów i makaronu.

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna w 100g produktu: 1509 kJ / 356 kcal

  • Tłuszcz: 0,6g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
  • Węglowodany: 82g
  • w tym cukry: 5,9g
  • Białko: 2,1g
  • Sól: 1,3g

Masa netto: 500g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!

Sposób przygotowania:
PIEROGI

Składniki: 0,5 kg ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody /temperatura około 20°C/.

Wykonanie: Zamiennik jajka (20 g) zmiksować z woda (80 g), dodać do ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego (zamiast zamiennika jajka można dodać 2 jajka). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.

Pytania? Zadzwoń 71 377 45 20

Produkty powiązane

 

Wybieraj spośród 2,5 tys. produktów od niemal 200 producentów, w tym:

Bezgluten Schar Sylveco EkoBlik Olvita Provena Amylon BioPlanet Alce Nero Bio Babalscy Natumi Herbapol Intenson

do góry

JarmarkNatury.pl - Dziękuję za zainteresowanie ofertą mojego sklepu! Alicja

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl