Mąki Bezglutenowe - 15 Rodzajów Bezpiecznych Mąk
Jakich producentów mąki będziemy mogli wykorzystać do samodzielnego wypieku ciast, ciasteczek, chleba oraz naleśników, które będą bezpieczne dla osób nie tolerujących gluten? Przygotowaliśmy listę 15 bezpiecznych rodzajów mąk bezglutenowych, które są sprawdzone i przetestowane pod kątem zawartości glutenu, są całkowicie bezpieczne dla osób uczulonych na gluten i chorych na celiakię.
- mąka z ziarna teff bezglutenowa – 3Pauly, BauckHof, Doves Farm, Incola, Peak's Free From, Pięć Przemian
- mąka amarantusowa – Amarello, Natural, Szarłat
- mąka gryczana- Amarello, BauckHof, Bezgluten, Glutenex, Hanneforth, Incola, Natural, Nutri Free, Peak's Free From, Szarłat, Valpiform
- mąka owsiana – Amarello, Pięć Przemian , Provena
- mąka kukurydziana – Balviten, BauckHof, Bezgluten, Bezglutenowa Piekarnia KIM, Bioharmonie Pro-Bio, Glutenex, Molino Nicoli, Nutri Free
- mąka ryżowa – Balviten, BauckHof, Bezgluten, Doves Farm, Glutenex, Incola, Nutri Free, Valpiform
- mąka z prosa (jaglana) BIO- BauckHof, Natural
- mąka z ciecierzycy- BauckHof, Incola
- mąka z kasztanów – BauckHof, Casa Del Gusto , Incola, Sonnentor
- mąka z topinamburu - Dary Natury
- mąka z komosy ryżowej - Doves Farm, Valpiform
- mąka z migdałów bezglutenowa - Efavit
- mąka jaglana – Amarello, Natural
- mąka kokosowa – Incola, Ölmühle Solling, Pięć Przemian, Tropikai, Werz
- mąka sojowa – BauckHof, Paleta