Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO 750ml
Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO 750ml
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Ocet Jabłkowy i Winny
Ekologiczny ocet winny, ocet jabłkowy i kwas mlekowy to zdrowsze zamienniki zwykłego octu które, znajdą Państwo w asortymencie naszego sklepu zdrową żywnością. Ocet jabłkowy bio jest dużo lepszy w smaku od zwykłego octu oraz zawiera znacznie więcej składników odżywczych, witamin makro i mikro elementów. Wśród składników odżywczych można wymienić dużą ilość pektyn, witaminę E odpowiedzialną za prawidłowy stan wzroku, poprawienie koncentracji i wzmocnienie systemu immunologicznego oraz dużą ilość potasu odpowiedzialnego za prawidłową pracę mięśni i serca. Ocet jabłkowy ma szerokie zastosowanie począwszy od kuchni po zastosowanie w lecznictwie. Można go stosować w bólu gardła i anginach dzięki jego właściwościom antyseptycznym, w zatruciach pokarmowych, ranach i oparzeniach czy nawet do wspomagania walki z miażdżycą. Substancja ta ma również dobroczynny wpływ na odchudzanie. Wśród naszego asortymentu znajdą Państwo również ocet balsamiczny. Idealnie nadaje się on do marynowania mięsa, pieczenia i smażenia, jako dodatek do sosów, sałatek oraz warzyw i owoców. Ocet balsamiczny dzięki swoim właściwościom ma zastosowanie w minimalizowaniu zakażeń błon śluzowych jamy ustnej, pozytywnie wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci. W naszym sklepie znajdziesz Ekologiczny ocet winny który jest świetnym dodatkiem do potraw smażonych i duszonych warzyw. Dobrym zamiennikiem octu będzie również kwas mlekowy. Kwas mlekowy służy jako środek zakwaszający, konserwujący i poprawiający walory smakowe licznych potraw. Ma zastosowanie głównie w przemyśle spożywczym, mleczarskim oraz do wyrobu napojów bezalkoholowych. To wszystko dzięki jego właściwościom przeciwgnilnym i bakteriobójczym.