
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Alicja Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU 200g
Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.
Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)
Opis
Niskobiałkowy zamiennik jajka
Niskobiałkowy zamiennik jajka jest dla osób które zmagają się z chorobami, dla tych którzy wymagają eliminacji jajek lub dla osób przestrzegających diety wegańskiej. Ten świetny zamiennik jest najlepszym rozwiązaniem w naszej kuchni. Czasami ten produkt jest nazywany jaki zamiennik jajka w proszku, rewelacyjnie zastąpi ten składnik w diecie, bez utraty walorów smakowych przyrządzonych potraw. Jego zastosowanie jest praktycznie nieograniczone w kuchni. Moze zastąpić jajka w cieście wystarczy wymieszać z masłem lub margaryną, mąką, cukrem, a czasamui ubić ze śmietaną. Można z niego usmażyć tradycyjną jajecznicę, omlet, może być jako panierka do kotleta lub ryb, pierogi bądź placki ziemniaczane. Wszystkie te potrawy wykonamy rozpoczynając od wymieszania zamiennika jajka z wodą, mlekiem bądź śmietaną. Następnie, postępując według przepisu, przygotujemy pyszne danie.
Skład:
skrobia kukurydziana, substancje zagęszczające: hydroksypropylometyloceluloza, karboksymetyloceluloza; barwniki: karoteny.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1537 kJ/ 362 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 88 g
tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 0,3 g
w tym fenyloalanina: 9 mg
Sól: 0,425 g
Sposób przyrządzania:
2 łyżeczki od herbaty /10 g / zamiennika wymieszać z 40 ml wody i ubić na pianę. Jest to ilość odpowiadająca 1 szt. jajka. Następnie smażyć na tłuszczu dłużej niż tradycyjną jajecznicę. Jest to produkt nadający się również do zastąpienia jajka przy sporządzaniu ciasteczek i innych potraw. Dodanie w niewielkich ilościach do chleba poprawia strukturę miękiszu pieczywa.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Masa netto:
200g
