Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Guma Guar do Pieczenia Chleba Bezglutenowego 200g
Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.
Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)
Opis
Guma Guar do Pieczenia Chleba Bezglutenowego. Naturalna bezglutenowa substancja zagęszczająca 200g
Guma guar to substancja pochodzenia roślinnego z fasoli guar, która jest następnie przetwarzana na gumę guar . Guma guar występuje najczęściej w postaci proszku, ale w połączeniu z innymi składnikami, może być również w pod postacią cieczy lub żelu. Guma guar, zawiera rozpuszczalny w wodzie błonnik, i dlatego może mieć efekt przeczyszczający dla wielu, spożywających ją osób w różnych produktach pokarmowych.
Zastosowanie gumy guar:
Substancja zagęszczająca(wiążąca), wykorzystywana przy przygotowaniu bezglutenowych ciast, chlebów.
Skład: substancja zagęszczająca: guma guar 100%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 2331 kJ / 559 kcal
- tłuszcz 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
- węglowodany 88 g, w tym cukry 1,0 g
- białko 4,0 g
- sól 3,4 g
Masa netto: 200g