Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Bezglutenowa bułka tarta 350g
Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.
Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)
Opis
Bezglutenowa Bułka Tarta 350g
Bezglutenowa bułka tarta, bez jaj, bez czekolady, bez soi, od producenta Bezgluten. Bułka zawiera w składzie skrobię pszenną bezglutenową. Bułka nadaje się do stosowania w diecie bezglutenowej, a także wegetariańskiej. W ofercie posiadamy jeszcze bułkę tartą całkowicie pozbawioną skrobi pszennej, od tego samego producenta - kliknij tutaj, aby przejść na stronę tego produktu. Sklep bezglutenowy Jarmark Natury zaprasza.
Bezglutenowa bułka tarta właściwości:
Jako produkt bezglutenowy bułka może służyć jako produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej. Posiada ona symbol przekreślonego kłosa, a więc jest bezpiecznym artykułem niezawierającym glutenu. Bułka tarta bezglutenowa 400g nie jest jednakże zupełnie pozbawiona skrobi pszennej bezglutenowej. Opinie na temat szkodliwości skrobi pszennej dla chorych na celiakię są obecnie wśród lekarzy podzielone. Wielu z nich nie widzi nic złego w spożywaniu przez takie osoby produktów bezglutenowych zawierających skrobię. W naszym sklepie istnieje możliwość zakupu także bezglutenowej bułki tartej niezawierającej skrobi pszennej.
Bezglutenowa bułka tarta do czego można ją stosować:
Bezglutenowa bułka tarta, tak jak tradycyjna, może być stosowana jako panierka do różnych rodzajów kotletów, mięsnych, jajecznych lub warzywnych. Jako produkt higroskopijny wchłania tłuszcz podczas smażenia co poprawia konsystencję panierowanych potraw. Zmieszana i zasmażona z masłem może być także używana jako smaczna polewa gotowanych warzyw, takich jak kalafior czy fasolka szparagowa. Tego typu smacznym dodatkiem można polewać również pierogi, knedle i kluski.
Bezglutenowa bułka tarta składniki:
skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), mąka ryżowa, cukier, olej rzepakowy, drożdże, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; białko grochowe, sól, błonnik z babki jajowatej.
Bezglutenowa bułka tarta wartość odżywcza w 100 g produktu:
- tłuszcz: 4,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
- węglowodany: 77 g
- w tym cukry: 4,4 g
- błonnik: 1,4 g
- białko: 4,6 g
- sól: 1,5 g
Wartość energetyczna: 1569 kJ/371 kcal
Bezglutenowa bułka tarta opakowanie: 350g
Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!