
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Alicja Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Mieszanka na bezglutenowe, wegańskie kotlety Burger Mix 150g
Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.
Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)
Opis
Mieszanka Wegan Burger Mix bez glutenu, skrobi, jaj, mleka
Burger Mix to mieszanka na bezglutenowe, wegańskie kotlety. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Co jeszcze je wyróżnia?
- porcja 100 g to dwa kotlety które zapewniają wysokobiałkowy posiłek (20,5 g białka) oraz dostarczają dawkę naturalnie występujących w mięsie witamin z grupy B oraz cynku
- wartość odżywcza vegańskich kotletów jest porównywalna z wartościami tradycyjnego kotleta mielonego
- przemyślany i dobrze zbilansowany skład pod względem żywieniowym oraz smakowym
- mieszanka została wzbogacona o cenne składniki takie jak płatki z amarantusa i quinoa, płatki drożdżowe nieaktywne oraz inulinę
- dodatek suszonych przypraw i warzyw zapewnia smaczny posiłek bez konieczności doprawiania go we własnym zakresie
Składniki: izolat białka sojowego, płatki (amarantusa, quinoa), mąka grochowa, płatki drożdżowe nieaktywne, inulina, sól himalajska niejodowana, pieprz czarny mielony, suszona natka pietruszki, cebula mielona, czosnek mielony, majeranek otarty, sok z buraka czerwonego w proszku, proszek ze strąków drzewa świętojańskiego.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu ( po przygotowaniu zgodnie z przepisem):
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1015 kJ / 243 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0g
Węglowodany: 8,0 g
w tym cukry: 0,09 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: 21 g
Sól: 1,54 g
Witaminy i składniki mineralne:
B1 (tiamina): 0,433 mg (39% RWS*)
B3 (niacyna): 4,92 mg (31 % RWS*)
Cynk: 25,8 mg (258 % RWS*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Masa netto: 150 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wykonanie: 150 g mieszanki wsyp do miski i zalej 350 ml ciepłej wody (40°C). Wymieszaj dokładnie przy użyciu łyżki lub miksera. Odczekaj ok 3 min. Uformuj płaskie kotleciki (po 50 g), obtocz w bułce tartej (bez skrobi pszennej) BEZGLUTEN i smaż na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym na małym ogniu przez około 4 min z każdej ze stron.
Porcja produktu to dwa kotlety (100 g). Opakowanie zawiera 5 porcji (po przygotowaniu).
