»

Najczęściej kupowane
Pszenica - ziarno w woreczku 500g
Pszenica - ziarno w woreczku 500g
2,90 zł
szt.
Bezglutenowe rożki waflowe słodkie 6szt.
Bezglutenowe rożki waflowe słodkie 6szt.
11,40 zł
Cukier wanilinowy 32g
Cukier wanilinowy 32g
0,80 zł
szt.
Nie przegap żadnego kuponu zniżkowego!
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

W czym mogę Ci pomóc?

W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.

Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.

@wyślij email

Alicja Nolas
właściciel
Jarmarku Natury

Alicja Nolas

Galaretka Niskobiałkowa w proszku o smaku wiśniowym PKU bezglutenowa 320g

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 10,60 zł 10.60
ilość szt.

Dostawa od 10,90zł, przy zakupach za 250zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.

Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: Bezgluten
Kod produktu: 2E71-70988

Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)

Opis

Galaretka Niskobiałkowa w proszku o smaku wiśniowym PKU bezglutenowa 320g

Galaretka Niskobiałkowa w proszku o smaku wiśniowym PKU bezglutenowa 320g

Galaretka Niskobiałkowa w proszku PKU bezglutenowa o smaku wiśniowym 320g
Galaretka bezglutenowa, błyskawiczna, do przygotowania w domu. Galaretka o smaku wiśniowym, bez glutenu, niskobiałkowa PKU. Nie zawiera bez skrobi pszennej, bez mleka,bez jaj, bez czekolady, bez soi. Galaretka może być spożywana przez wegan i wegetarian ponieważ nie zawiera żelatyny.

 

Galaretka Niskobiałkowa w proszku o smaku wiśniowym PKU bezglutenowa właściwości:

Galaretka to jeden z najczęściej spotykanych deserów podawanych w kawiarniach lub sprzedawany w cukierniach. Jej początki jako elementu smacznego deseru sięgają połowy XIX wieku kiedy to Peter Cooper, amerykański wynalazca i filantrop, uzyskał patent na deser z uzyskiwanej z procesu gotowania kości zwierzęcych żelatyny. Galaretka spożywcza była u Coopera produktem ubocznym podczas produkcji kleju na bazie żelatyny. Jego żona zasugerowała, żeby dodać do niej soku owocowego, co nadało jej lepszy smak Z konkretnym patentem na udoskonaloną galaretkę smakową, dopiero w 1897 roku, wystąpił Pearle Bixby. Dodał on do galaretki konkretne smaki, nadał jej kolor oraz dodał szereg aromatów. Początkowo galaretka występowała jedynie w czterech smakach: truskawkowym pomarańczowym, cytrynowym i malinowym. Bixby za namową żony nazwał swój wynalazek Jell-O. Zmuszony okolicznościami życiowymi, niedługo później sprzedał swój patent.

Od ponad stu lat galaretka deserowa cieszy się niesłabnącą popularnością jako składnik ciast i deserów. Niestety, w obecnych czasach jej przemysłowa produkcja doprowadziła do zastępowania naturalnych składników różnego rodzaju chemicznymi substytutami, nie zawsze korzystnymi dla zdrowia człowieka. Masowo produkowane galaretki zawierają szereg substancji chemicznych i barwniki, które mogą niekorzystnie wpływać na samopoczucie, metabolizm i zdrowie.  Ponadto sama żelatyna, jako produkt białkowy, może niekorzystnie wpływać na osoby nietolerujące glutenu, a osoby na diecie niskobiałkowej powinny jej unikać. Jako produkt odzwierzęcy żelatyna jest odrzucana także przez wegetarian i wegan.

Popularność tradycyjnej galaretki spowodowała, że znalezienie w normalnym handlu galaretki bez żelatyny, stało się sporym wyzwaniem. Sklep bezglutenowy Jarmark Natury wychodzi naprzeciw Państwa poszukiwaniom proponując bezpieczny produkt, zupełnie pozbawiony żelatyny, glutenu, o niskiej zawartości białka. Mimo iż jest to galaretka "z torebki", składa się z jedynie naturalnych składników i jest wolna od spotykanych w przemysłowej produkcji chemikaliów. Sklep bezglutenowy Jarmark Natury zaprasza.

Galaretka Niskobiałkowa w proszku o smaku wiśniowym PKU bezglutenowa zastosowanie:

Galaretka niskobiałkowa w proszku może być stanowić deser bez żadnych dodatków. Ale można ją także spożywać:

  • ze świeżymi owocami (truskawki, jagody i tym podobne)
  • z bitą śmietaną
  • z kremem
  • z bakaliami
  • z czekoladą

Poza tym galaretka niskobiałkowa PKU bezglutenowa może stanowić zwieńczenie serników lub innych ciast. W zależności od uznania można z niej także zrobić cukierki galaretkowe, małe galaretki w czekoladzie lub galaretki obtaczane w cukrze.

Galaretka Niskobiałkowa w proszku o smaku wiśniowym PKU bezglutenowa składniki:

Cukier, substancja żelująca: karagen, stabilizatory: cytryniany potasu; regulator kwasowości; kwas jabłkowy; aromat; barwnik: antocyjany; koncentrat wiśniowy.

Galaretka Niskobiałkowa w proszku o smaku wiśniowym PKU bezglutenowa wartość odżywcza:

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1513 kJ/ 356 kcal

  • Tłuszcz: 0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
  • Węglowodany: 88 g
  • w tym cukry: 87 g
  • Białko: 0 g
  • Sól: 0 g

Fenyloalanina - poniżej 2mg/100g !

Galaretka Niskobiałkowa w proszku o smaku wiśniowym PKU bezglutenowa opakowanie:

4 x 80g

OPAKOWANIE ZAWIERA 4 SASZETKI PO 80g !!!

Z opakowania można przygotować, aż 8 deserów po 250 ml każdy !!!

Okres przydatnosci do spożycia: 12 m-cy

Pytania? Zadzwoń 71 377 45 20

Produkty powiązane

 

Wybieraj spośród 2,5 tys. produktów od niemal 200 producentów, w tym:

Bezgluten Schar Sylveco EkoBlik Olvita Provena Amylon BioPlanet Alce Nero Bio Babalscy Natumi Herbapol Intenson

do góry

JarmarkNatury.pl - Dziękuję za zainteresowanie ofertą mojego sklepu! Alicja

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl