Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
W czym mogę Ci pomóc?
W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.
Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.
Jolanta Nolas
właściciel
Jarmarku Natury
Mąka z Tapioki Bezglutenowa 400g
Dostawa od 11,99zł, przy zakupach za 299zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.
Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)
Opis
Mąka Bezglutenowa z Tapioki 400g
Mąka Bezglutenowa z Tapioki wytwarzana jest z manioku, ma postać małych perełek, ale występuje też pod postacią mąki. Mąka Bezglutenowa z Tapioki jest pozbawiona smaku oraz zapachu. Zawiera około 30% skrobi, około 5% węglowodanów, około 2% białek, około 0,3% tłuszczów oraz witaminy B1, B2, B3 i C.
Produkt ten nie zawiera glutenu. Mąka nie „zabiela” potraw, więc sosy i desery zagęszczane tapioką zostaną klarowne. Przed użyciem najlepiej jest namoczyć tapiokę ok pół godziny w gorącej wodzie. Tapioki używamy około 2-3 łyżek na szklankę płynu. Tapioka pęcznieje a podczas gotowania zmienia kolor z białego na przeźroczysty.
Do czego stosuje się mąkę z Tapioki?
- do zagęszczania: zup, sosów, musów, polew,
- budyniów, kisieli, legumin, puddingów
- do wypieków: chleba, ciast, ciasteczek, krakersów, placków.
Mąkę z tapioki, polecana jest szczególnie dla osób, które mają problemy z cholesterolem, nadwrażliwy układ pokarmowy, alergię lub są na diecie odchudzającej. Tapioka to czysty produkt roślinny, dlatego można polecić go osobom unikającym jedzenia nie tylko mięsa, ale jakichkolwiek produktów pochodzenia zwierzęcego. Dzięki swoim składnikom, produkty z tapioki doskonale zastępują w diecie sery, jajka i wiele innych rzeczy. Mąka z tapioki, świetnie się nadaje dla osób, które nie tolerują glutenu. Właściwości mąki z tapioki są korzystne dla naszego zdrowia, dlatego warto sięgać po ten produkt.
Mąka z tapioki to ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej. Zawiera bardzo dużo lekkostrawnych węglowodanów i niewiele białka. Jest pozbawiona smaku i nie powoduje alergii.
Masa netto: 400g