»

Najczęściej kupowane
Nie przegap żadnego kuponu zniżkowego!
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

W czym mogę Ci pomóc?

W Jarmarku Natury dbamy o to, by produkty były najwyższej jakości i dobrane z wielką starannością.

Jeśli wahasz się czy produkt będzie odpowiedni dla Ciebie, skontaktuj się ze mną, abym mogła Ci pomóc dokonać wyboru.

@wyślij email

Alicja Nolas
właściciel
Jarmarku Natury

Alicja Nolas

Schar Mix it Uniwersalna Mąka Bezglutenowa do Pieczenia 500g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 7,20 zł 7.20
ilość szt.

Dostawa od 10,90zł, przy zakupach za 250zł gratis. Możesz zwrócić towar do 14 dni.

Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: Schar
Kod produktu: ACB4-312A6

Sprawdź, jak pakujemy paczki (strona otworzy się w nowym oknie)

Opis

Schar Mix It, Uniwersalna Mąka Bezglutenowa do Wypieków 500g

Schar Mix IT to doskonały koncentrat do wypieków, ciast, bułek i chleba. Dzięki gotowemu koncentratowi znacznie łatwiej przyrządzisz pyszne bezglutenowe ciasto. Dzięki wygodnej mieszance masz gwarancję że wszystkie składniki zostały dobrane w idealnych proporcjach. Przygotowanie ciasta do wypieku zajmuje tylko kilka minut. Mąka bezglutenowa bez skrobi pszennej, bez mleka, bez jaj, soi.

Do czego stosuje się mąkę uniwersalną Schar Mix It?

  • do wypieków: chleba, bułek, ciastek.

Skład: mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, cukier, substancje zagęszczające: hydroksypropy-lometyloceluloza, guma karobowa; sól, emulgator: mono- i dwuglicerydy kwasów tłuszczoywch.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 1521kJ / 359kcal

  • Tłuszcz: 1,1g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9g
  • Węglowodany: 82g
  • w tym cukry: 3,5g
  • Błonnik: 3,1g
  • Białko: 3,6g
  • Sól: 1,0g

Masa netto: 500g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Przechowywać w suchym i chlodnym miejscu

Sposób przyrządzenia:

Chleb biały:

składniki: 250 g maki MIX IT, 1 łyzka stołowa oleju słonecznikowego, 200 ml letniej wody, 4 g suchych drożdży, 1/2 łyżeczki soli.

Przygotowanie: Dobrze wymieszać mąke, drożdże i sól. Stopniowo dodawać wodę i olej- dobrze wymieszać drewnianą łyżka. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić do wyrastania na około 20 minut. Umieścic chleb w formie do pieczenia i piec przez około 50 minut w temperaturze 200 st.

Kroić po wystudzeniu. SMACZNEGO !

 

Pytania? Zadzwoń 71 377 45 20

Produkty powiązane

 

Wybieraj spośród 2,5 tys. produktów od niemal 200 producentów, w tym:

Bezgluten Schar Sylveco EkoBlik Olvita Provena Amylon BioPlanet Alce Nero Bio Babalscy Natumi Herbapol Intenson

do góry

JarmarkNatury.pl - Dziękuję za zainteresowanie ofertą mojego sklepu! Alicja

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl